


Monografie
- Peira, G.; Soster, M. (2021). Atlante degli strumenti per la valorizzazione dello sviluppo locale della montagna in Piemonte, Torino: Regione Piemonte, pp. 363, ISBN: 9788890980459. Disponibile su www.regione.piemonte.it/web/temi/agricoltura o scaricabile da questo LINK
- Peira, G.; Bonadonna, A.; Bollani, L.; Brocardo, R.; Cena, G.; Duglio, S.; Vidano, F. (2020). Il “Prodotto di montagna” in Piemonte, Torino: Regione Piemonte, pp. 54, ISBN: 9788890980442. Disponibile su www.regione.piemonte.it/web/temi/agricoltura o scaricabile da questo LINK
Articoli su rivista referata
- Duglio, S.; Gnesi, I.; Beltramo, R. (2025). End of Life fo Low Altitude Ski Resorts? Evidence from a Case Study in the Italian Alps, Sustainable Development, 0, 1-17; https://doi.org/10.1002/sd.3378
- Duglio, S.; Mascadri, G.; Salotti, G. (2024). Airbnb and Mountain Tourism Destinations: Evidence from an Inner Area in the Italian Alps, Sustainability, 16(13), 5593; https://doi.org/10.3390/su16135593
- Duglio, S.; Salotti, G.; Mascadri, G. (2023). Conditions for operating in marginal mountain areas: The local farmer’s perspective, Societies, 13(5), 107; https://doi.org/10.3390/soc13050107
- Bonadonna, A.; Duglio, S.; Bollani, L.; Peira, G. (2022). Mountain food products: A cluster analysis based on young consumersʼ perceptions, Sustainability, 14(19), 12511; https://doi.org/10.3390/su141912511
- Duglio, S.; Bonadonna, A.; Letey, M. (2022). The Contribution of Local Food Products in Fostering Tourism for Marginal Mountain Areas: An Exploratory Study on Northwestern Italian Alps. Mountain Research and Development, 42(1), R1-R10. https://doi.org/10.1659/MRD-JOURNAL-D-20-00075.1
- Duglio, S.; Bonadonna, A.; Letey, M.; Peira, G.; Zavattaro, L.; Lombardi, G. (2019). Tourism Development in Inner Mountain Areas—The Local Stakeholders’ Point of View through a Mixed Method Approach. Sustainability, 11, 5997. DOI: 10.3390/su11215997. Available on: https://www.mdpi.com/2071-1050/11/21/5997
- Duglio, S.; Letey, M. (2019). The role of a national park in classifying mountain tourism destinations: An exploratory study of the Italian Western Alps. Journal of Mountain Science 16(7), 1675-1690. https://doi.org/10.1007/s11629-018-5356-9
Capitoli di libro
- Duglio, S. (2020). Sport Facilities, Tourism Innovation, and Territorial Development: Provisional Results of a New Downhill Installation in the Italian Alps, In: Entrepreneurship, Innovation and Inequality. Exploring Territorial Dynamics and Development, 1st Edition (Eds. Ratten, V.; Alvarez-Garcia, J.; de la Cruz del Rio-Rama, M.), London: Routledge, Taylor & Francis, pp. 8-27, LINK. , per dettagli consulta questo
Atti di Convegno
- Duglio, S.; Siciliano, G.; Beltramo, R. (2021). Smart Villages: A review of the state of the art, Proceedings of the 27th International Sustainable Development Research Society Conference, Johansson, C.; Mauerhofer, V. (Eds.). “Accelerating the progress towards the 2030 SDGs in times of crisis”, Mid Sweden University, Östersund: Mittuniversitetet , p. 968, ISBN: 978-91-89341-17-3. Consultabile on line cliccando QUI.
- Bonadonna, A.; Peira, G.; Duglio, S. (2020). Analisi della percezione dei giovani consumatori sulla dicitura facoltativa prodotti di montagna, Atti del XXIX Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche, Università degli Studi di Salerno, Salerno, 13-14 Febbraio 2020, Milano: Franco Angeli, pp. 90-97, ISBN 9788835102007. Consultabile on line cliccando QUI.
- Duglio, S.; Lombardi, G. (2018). Eco-management for the agriculture and tourism chains in marginal mountain areas, Book of abstracts of the 20th Meeting of the FAO-CIHEAM Mountain Pastures subnetwork “Adapting Innovation in Grassland Management to Farmers' Needs to Face Social and Climatic Changes“, Lofoten Island, Norway, 9th – 12th September 2018, p. 110-111, ISBN 978-82-17-02159-9
- Duglio, S.; Lombardi, G.; Zavattaro, L.; Peira, G.; Bonadonna A. (2018). Eco-gestione delle filiere agricole e turistiche in territori marginali di montagna, Atti del XXVIII Congresso Nazionale di Scienze Merceologiche, Università degli Studi di Firenze, Firenze, 21-23 Febbraio 2018, pp. 86-93, ISBN 9788894335101. Consultabile on line cliccando QUI
Altro
- Duglio, S. (2018). Progetto Emeritus: gestire le filiere agricole e turistiche in montagna. Dislivelli.eu, 89, p.15-16. Consultabile on line: http://www.dislivelli.eu/blog/immagini/foto_luglioago_2018/89_WEBMAGAZINE_luglio-agosto18.pdf